Last van tandenknarsen? Botox kan helpen!

Heeft u last van tandenknarsen? Dan is het misschien tijd om Botox te proberen tegen tandenknarsen. Tandenknarsen (bruxisme) komt vaker voor dan u misschien denkt. Tien procent van alle mensen heeft er last van. Als tandenknarsen in uw gezin voorkomt, kan uw kans om het te krijgen oplopen tot 50 procent. Maar u hoeft dit probleem niet onbehandeld te laten. De behandeling tegen tandenknarsen kent nu veel verschillende benaderingen. Een van de nieuwste en meest innovatieve daarvan is Botox. Is botox voor tandenknarsen geschikt voor u? In dit blog wegen we de voor- en nadelen van deze behandeling af om u te helpen beslissen. Blijf lezen om meer te weten te komen over tandenknarsen en Botox.

Negatieve effecten van tandenknarsen

Na verloop van tijd zullen de tanden slijten als gevolg van het voortdurende geknars. De tanden worden korter en botter en kunnen zelfs breken. Het op elkaar klemmen van de kaak veroorzaakt ook pijn en stijfheid. Mensen kunnen gevoelige tanden of aanhoudende hoofdpijn hebben als ze aan dit probleem lijden. Erger nog, dit probleem kan na verloop van tijd leiden tot slapeloosheid, depressie en angstgevoelens. Het geluid van tandenknarsen kan een relatie ook negatief beïnvloeden als u naast uw partner slaapt.

Oorzaken van tandenknarsen

Een van de problemen bij het behandelen van deze aandoening komt voort uit het feit dat de exacte oorzaken niet duidelijk zijn. Wanneer tandenknarsen bij kinderen optreedt, begint het meestal wanneer de eerste tanden verschijnen en gaat het door naarmate de permanente tanden groeien. Als de volwassen tanden eenmaal zijn ingegroeid, stopt het tandenknarsen bij kinderen vaak. Stress kan een rol spelen bij tandenknarsen bij volwassenen, waardoor iemand onbewust zijn tanden slijpt en op elkaar klemt. Sommige onderzoeken tonen een stijging van de hartslag en hersenactiviteit voordat tandenknarsen begint, wat erop wijst dat het zenuwstelsel een rol speelt. Tandenknarsen kan te maken hebben met abnormale beten of met scheve of ontbrekende tanden. Het kan worden veroorzaakt door spasmen van de gezichtsspieren tijdens de slaap. Sommige medicijnen kunnen tandenknarsen als bijwerking veroorzaken, zoals bepaalde amfetaminen, antipsychotica en antidepressiva. Slaapapneu, roken, alcoholgebruik, snurken en vermoeidheid zijn ook in verband gebracht met dit probleem. Met zoveel mogelijke oorzaken, hoe kan het probleem effectief worden behandeld? Een van de meest interessante nieuwe tactieken maakt gebruik van Botox voor tandenknarsen.

Wat is Botox?

Botox zorgt ervoor dat de spieren niet samentrekken wanneer het in het gezicht en andere spieren wordt geïnjecteerd. Botox wordt al natuurlijk al jaren in cosmetische wereld gebruikt. Botox-injecties in gebieden rond de ogen, wenkbrauwen, neus en mond kunnen helpen bij het tijdelijk wegwerken van kraaienpootjes, fronsrimpels en andere rimpels. Botox is echter ook nuttig gebleken bij de behandeling van een flink aantal andere aandoeningen. De behandeling kan mensen helpen die lijden aan een overactieve blaas, migraine en spierstijfheid. Het lijkt dus niet zo vergezocht dat het ook kan worden gebruikt om tandenknarsen te behandelen.

Voors en tegens van Botox

Volgens verschillende studies lijkt Botox te werken tegen tandenknarsen. Maar zijn er ook nadelen aan de behandeling? Afgezien van cosmetische veranderingen, kan Botox een paar andere bijwerkingen hebben, die meestal van ondergeschikt belang zijn. Er zijn tot enkele dagen na de behandeling wat blauwe plekken in de buurt van de injectieplaats. Af en toe krijgen mensen die met Botox zijn behandeld hoofdpijn, maar dit zou binnen 48 tot 72 uur moeten verdwijnen. Andere mogelijke problemen zijn een allergische reactie op de Botox, zwelling in het injectiegebied en jeuk. Botox verdwijnt ook binnen enkele maanden, dus Botox voor tandenknarsen vereist regelmatige behandelingen om te blijven werken.

Zou je Botox proberen voor tandenknarsen?

Als u last heeft van tandenknarsen, lijken de verschillende behandelingen vaak erg vervelend. Waarschijnlijk wilt u niet de hele nacht een gebitsbeschermer dragen of een mondspalk krijgen. Botox voor tandenknarsen lijkt een veel fijnere oplossing te bieden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is een wortelkanaalbehandeling
Behandelingen

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling is bedoeld om bacteriën uit het geïnfecteerde wortelkanaal te verwijderen, herinfectie van de tand te voorkomen en de natuurlijke tand te redden. Wanneer je een wortelkanaalbehandeling ondergaat, wordt de ontstoken of geïnfecteerde pulpa (het zachte, levende gedeelte van de tand of kies) verwijderd. De binnenkant van de tand wordt zorgvuldig gereinigd en ontsmet, […]

Lees meer
Behandelingen Mondhygiëne Orthodontie

De beste manier om tanden witter te maken na een beugel

Het gevoel dat je hebt na het verwijderen van je beugel is uniek. Het is zo’n opluchting om te weten dat de behandeling voorbij is en dat je tanden goed uitgelijnd zijn. Je hebt eindelijk de glimlach die je altijd al hebt gewild. Helaas wordt er bij iemand wel eens de beugel verwijderd en schrikken […]

Lees meer
Behandelingen

3 cosmetische behandelingen voor een stralende glimlach

Klaar om van 2021 het jaar te maken waarin je je glimlach opvrolijkt? Lees dit artikel, waarin we ingaan op de details van drie cosmetische tandheelkundige behandelingen die je een stralende glimlach zullen bezorgen. Tanden bleken Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​stralende glimlach te krijgen, is door professioneel te bleken. Professioneel bleken is […]

Lees meer